Mad

Pizzaaften for familien

Pizzaaften er garanteret succes. Alle kan lave deres egen pizza med præcis det, de bedst kan lide. Det er nemt, sjovt og mættende - perfekt til fredagsaften.

Nem pizzadej

Grundopskrift til 4 pizzaer:

  • 500g hvedemel
  • 1 pose tørgær
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk olivenolie
  • Ca. 3 dl lunkent vand
  • Ælt i 10 minutter, hæv i 1 time

Klassiske toppings

Det børnene elsker:

  • Tomatssauce og mozzarella
  • Skinke og ananas
  • Pepperoni
  • Kylling og bacon
  • Kun ost (til de kræsne)
  • Hotdog-pizza med sennep

Voksenfavoritter

Lidt mere spændende:

  • Gorgonzola og pærer
  • Parmaskinke og rucola
  • Kartoffel og rosmarin
  • Gedeost og honning
  • Tun og oliven
  • Alle grøntsager fra køleskabet

Sådan gør I

Trin for trin:

  • Lav dej i god tid (eller køb færdig)
  • Skær alle toppings ud på forhånd
  • Sæt ovnen på max (250+ grader)
  • Lad alle rulle deres egen bund
  • Pynt med topping efter ønske
  • Bag 8-12 minutter

Gør det festligt

Skab stemning:

  • Dæk bord med ternet dug
  • Sæt italiensk musik på
  • Lav en pizza-konkurrence
  • Giv point for kreativitet
  • Server med hjemmelavet is til dessert
  • Alle hjælper med at rydde op

Tips

  • Dej kan laves dagen før og stå i køleskab
  • Brug bagepapir så pizzaen ikke hænger fast
  • Mindre er mere - for meget fyld gør bunden blød
  • Pizzasten giver sprødere bund
  • Rester kan varmes i ovnen næste dag

Husk

  • !Ovnen er meget varm - hold børn væk
  • !Ost kan dryppe og brænde
  • !Rå dej kan være svær at fordøje
  • !Tjek for fødevareallergier