Pizzaaften for familien
Pizzaaften er garanteret succes. Alle kan lave deres egen pizza med præcis det, de bedst kan lide. Det er nemt, sjovt og mættende - perfekt til fredagsaften.
Nem pizzadej
Grundopskrift til 4 pizzaer:
- •500g hvedemel
- •1 pose tørgær
- •1 tsk salt
- •1 spsk olivenolie
- •Ca. 3 dl lunkent vand
- •Ælt i 10 minutter, hæv i 1 time
Klassiske toppings
Det børnene elsker:
- •Tomatssauce og mozzarella
- •Skinke og ananas
- •Pepperoni
- •Kylling og bacon
- •Kun ost (til de kræsne)
- •Hotdog-pizza med sennep
Voksenfavoritter
Lidt mere spændende:
- •Gorgonzola og pærer
- •Parmaskinke og rucola
- •Kartoffel og rosmarin
- •Gedeost og honning
- •Tun og oliven
- •Alle grøntsager fra køleskabet
Sådan gør I
Trin for trin:
- •Lav dej i god tid (eller køb færdig)
- •Skær alle toppings ud på forhånd
- •Sæt ovnen på max (250+ grader)
- •Lad alle rulle deres egen bund
- •Pynt med topping efter ønske
- •Bag 8-12 minutter
Gør det festligt
Skab stemning:
- •Dæk bord med ternet dug
- •Sæt italiensk musik på
- •Lav en pizza-konkurrence
- •Giv point for kreativitet
- •Server med hjemmelavet is til dessert
- •Alle hjælper med at rydde op
Tips
- ✓Dej kan laves dagen før og stå i køleskab
- ✓Brug bagepapir så pizzaen ikke hænger fast
- ✓Mindre er mere - for meget fyld gør bunden blød
- ✓Pizzasten giver sprødere bund
- ✓Rester kan varmes i ovnen næste dag
Husk
- !Ovnen er meget varm - hold børn væk
- !Ost kan dryppe og brænde
- !Rå dej kan være svær at fordøje
- !Tjek for fødevareallergier