Mad

Dansk smørrebrød

Smørrebrød er dansk kulturarv. Når børnene lærer at lave dem selv, videregiver I en tradition. Her er guide til det klassiske smørrebrød.

Klassikere

De uundværlige:

  • Dyrlægens natmad (leverpostej, sky, bacon)
  • Stjerneskud (rejer, fisk, kaviar)
  • Roastbeef med remoulade
  • Sild med løg og kapers
  • Æg og rejer
  • Rullepølse med sky

Børnevenlige versioner

Det de faktisk spiser:

  • Leverpostej med agurkeskiver
  • Frikadeller med rødkål
  • Skinke og ost
  • Æg med tomat
  • Laks med creme fraiche
  • Roastbeef uden det 'mærkelige'

Brød og smør

Fundamentet:

  • Rugbrød (mørkt, lyst, frø)
  • Franskbrød til de milde
  • Smør rigeligt på - det holder sammen
  • Fint brød til festlige lejligheder
  • Friskbagt fra bager er bedst
  • Brødet skæres tyndt

Pynt og garniture

Detaljerne tæller:

  • Karse og dild
  • Ristede løg
  • Agurk og tomat
  • Citron og persille
  • Peberrod og sennep
  • Mayonnaise og remoulade

Smørrebrøds-frokost

Gør det festligt:

  • Sæt alt pålæg frem på fade
  • Lad alle samle deres egne
  • Snaps og øl til de voksne
  • Sodavand til børnene
  • Hvid dug og servietter
  • Perfekt til fødselsdage og højtider

Tips

  • Lad børnene pynte deres egne
  • Start med få ting - byg ud
  • Godt brød er det vigtigste
  • Køb pålæg hos slagteren
  • Smørrebrød spises med kniv og gaffel

Husk

  • !Smørrebrød kan være dyrt at købe færdigt
  • !Fisk og skaldyr: Tjek allergier
  • !Mayonnaise holder sig ikke i varmen
  • !Rugbrød fylder meget - start småt