Taco-fredag
Tacos er perfekt til fredag. Alle kan samle deres egen, og der er noget for enhver smag. Det er hurtigt at lave og altid populært.
Kødfyld
Klassisk tacokød:
- •500g hakket oksekød
- •1 løg, hakket
- •1 pose tacokrydderi (eller lav selv)
- •Steg kødet og løget
- •Tilsæt krydderi og lidt vand
- •Lad simre 10 minutter
Tilbehør
Fyld buffeten:
- •Revet ost
- •Salat og tomat
- •Syltede jalapeños
- •Agurk i tern
- •Majs
- •Rødløg i tynde ringe
Saucer
Dip og dressing:
- •Creme fraiche
- •Guacamole (mos avocado med lime og salt)
- •Salsa (købt eller hjemmelavet)
- •Hot sauce til de modige
- •Hvidløgsdressing
- •Mango-salsa til det søde
Skaller og wraps
Hvad putter I det i:
- •Hårde tacoskaller - sprøde og sjove
- •Bløde tortillas - nemmere at spise
- •Nachos til at dippe
- •Burritoer til de sultne
- •Salatblade til de kulhydratbevidste
- •Mini-tortillas til små hænder
Alternativer til kød
Vegetariske muligheder:
- •Sorte bønner med krydderi
- •Grillede grøntsager
- •Halloumi i strimler
- •Falafel
- •Svampefyld
- •Sojagranulat
Tips
- ✓Sæt alt tilbehør frem i skåle
- ✓Varm skaller i ovnen lige inden servering
- ✓Lav ekstra kødfyld til rester næste dag
- ✓Nachos kan bruges til resterne
- ✓Guacamole smager bedst frisklavet
Husk
- !Jalapeños er stærke - pas på børnefingrene
- !Hårde skaller kan knække og lave rod
- !Undgå for varme skaller til børn
- !Check allergier ved færdige krydderier