Mad

Taco-fredag

Tacos er perfekt til fredag. Alle kan samle deres egen, og der er noget for enhver smag. Det er hurtigt at lave og altid populært.

Kødfyld

Klassisk tacokød:

  • 500g hakket oksekød
  • 1 løg, hakket
  • 1 pose tacokrydderi (eller lav selv)
  • Steg kødet og løget
  • Tilsæt krydderi og lidt vand
  • Lad simre 10 minutter

Tilbehør

Fyld buffeten:

  • Revet ost
  • Salat og tomat
  • Syltede jalapeños
  • Agurk i tern
  • Majs
  • Rødløg i tynde ringe

Saucer

Dip og dressing:

  • Creme fraiche
  • Guacamole (mos avocado med lime og salt)
  • Salsa (købt eller hjemmelavet)
  • Hot sauce til de modige
  • Hvidløgsdressing
  • Mango-salsa til det søde

Skaller og wraps

Hvad putter I det i:

  • Hårde tacoskaller - sprøde og sjove
  • Bløde tortillas - nemmere at spise
  • Nachos til at dippe
  • Burritoer til de sultne
  • Salatblade til de kulhydratbevidste
  • Mini-tortillas til små hænder

Alternativer til kød

Vegetariske muligheder:

  • Sorte bønner med krydderi
  • Grillede grøntsager
  • Halloumi i strimler
  • Falafel
  • Svampefyld
  • Sojagranulat

Tips

  • Sæt alt tilbehør frem i skåle
  • Varm skaller i ovnen lige inden servering
  • Lav ekstra kødfyld til rester næste dag
  • Nachos kan bruges til resterne
  • Guacamole smager bedst frisklavet

Husk

  • !Jalapeños er stærke - pas på børnefingrene
  • !Hårde skaller kan knække og lave rod
  • !Undgå for varme skaller til børn
  • !Check allergier ved færdige krydderier